Mijn naam is Susan Groenia, 19 jaar oud en geboren aan de rand van de Veluwe. Al vroeg is de liefde voor de natuur en de wil om de wereld te ontdekken begonnen. Ik werd door mijn moeder overal mee naar toe genomen. Toen ik nog niet kon lopen in het zitje voorop de fiets van mijn moeder naar de heide. Later zelf wandelend of op de fiets samen met mijn moeder de natuur in.

Al vroeg kwam mijn liefde voor paarden naar voren. Na mijn zwemdiploma mocht ik dan eindelijk naar de manege voor paardrijlessen. Vlak bij de manege en mijn huis zat een scoutinggroep die ook aan paardrijden deed: ruiterscouting. Na de beginnerslessen op de manege mocht ik meedoen met de paardrijlessen van de scoutinggroep en ging ik naar de opkomsten van de scouting. Tijdens de opkomsten deden we aan landscouting. We leerden knopen leggen, route technieken, tent op zetten, kampvuur maken en nog veel meer. Naast serieuze zaken was er vooral veel tijd voor gezelligheid en nieuwe vrienden maken. Fantastische tijd!

Ride

Zo’n twee jaar geleden ben ik gestopt bij de manege en ging ik een paard van een ander verzorgen. Met dit paard, Juno, rij ik over de Veluwe. We hebben samen al vele kilometers gemaakt en er zullen vast nog vele volgen.

Hike

Met scouting heb ik al vele kilometers te voet gemaakt (hiken), maar naast scouting wandel ik zelf ook veel. Ik vind het heerlijk om over de smalle, kronkelende paden te wandelen. De route bepalen d.m.v. een kaart of soms gewoon een pad nemen en kijken waar ik uit kom. Te voet kom je op de mooiste plekjes waar je anders niet zou kunnen komen.

Bike

Nu ik aan het studeren ben in een andere stad kan ik helaas alleen nog maar in het weekend op Juno rijden. Gelukkig schept dit ook mogelijkheden om een andere sport te beoefenen. Ik heb mij ingeschreven bij de wielervereniging en zo het mountainbiken weer opgepakt. Dit was door het vele paardrijden naar de achtergrond geraakt, maar ik ben nu met veel plezier ook weer op de fiets in de natuur te vinden.

Naast al deze outdooractiviteiten heb ik ook een grote passie voor reizen. Het liefst pak ik mijn backpack en trek ik er op uit. Helemaal vrij zijn en nieuwe paden ontdekken.

Dit alles komt samen in mijn blog: Hit the Trail