Eindelijk een weekje vakantie. Denk je lekker elke dag op pad te kunnen gaan, maar het Nederlandse weer is helaas weerbarstig. Alle dagen regen en snoeiharde wind, zorgen er toch voor dat ik iets meer binnen zit dan gebruikelijk tijdens mijn vakantie. Gedwongen binnen zitten schept gelukkig ook genoeg mogelijkheden voor andere dingen: plannen en doelen maken voor 2017.

2016

In 2016 heb ik twee reizen gemaakt naar Scandinavië. In juni heb ik een roadtrip door Noorwegen gemaakt. Vele kilometers gemaakt en heel veel prachtige natuur gezien. De Jotunheimen, het Jostedal en de Hardangervidda waren allemaal erg verschillend, maar allemaal even mooi. De vele watervallen, fjorden en verre uitzichten hebben veel indruk op mij gemaakt. De natuur kan daar nog echt zijn gang gaan. Hier in Nederland voelt het soms wel alsof elke boom of plantje wordt gecontroleerd door Staatsbosbeheer of Natuurmonumenten. Ook de plaats Bergen heeft mijn hart gestolen. De stad is zo sfeervol en uniek (mede dankzij de vele regenval).

Een maandje later ging ik naar Zweden. Opnieuw veel op de weg geweest, maar ook tijd gehad voor hiken, mountainbiken en kanoën. Echt een hele andere manier van de natuur ontdekken. Veel mooie plekken gezien, waar je met de auto niet zou kunnen komen. Door echt in de natuur te zijn i.p.v. er door heen te rijden, kon ik voor mijn gevoel veel meer van de natuur genieten. (Afgezien van de spierpijn door de hoogteverschillen).

2017

Deze twee vakanties zijn de inspiratie geweest voor mijn ‘grote’ reis in 2017: 2 weken hiken met bepakking in Noorwegen. Samen met mijn beste vriendin ga ik in augustus genieten van de Noorse natuur. Mooie plekken ontdekken die alleen te voet te bereiken zijn, alleen het hoogst nodige mee nemen in de backpack, even helemaal weg van de bewoonde wereld en waarschijnlijk vooral mezelf tegenkomen.

Ik heb al redelijk wat kilometers gewandeld en aardig wat kampeerervaring, maar ik heb nog nooit al mijn spullen meegenomen in een backpack. Na heel wat passen en veel adviezen heb ik nu een goede en passende backpack aangeschaft. Een goede nachtrust is natuurlijk essentieel dus goede (en lichte) slaapspullen zijn ook al aangeschaft.

Voorbereiding

Naast goed materiaal is training natuurlijk ook nodig. Mijn spieren en conditie komen al aardig op peil door de wekelijkse kracht, spinning en conditie training. Dit zorgt helaas wel voor flink wat spierpijn de volgende dagen. Traplopen vinden mijn benen dan alles behalve leuk, maar het is voor een goed doel denk ik dan maar. Verder probeer ik in het weekend er zo veel mogelijk op uit te trekken. Behalve een goede fysieke conditie, moet ik ook het lopen met bepakking gaan trainen.

Tijdens deze regenachtige dagen al heel wat informatie over mooie routes en overnachtingsplekken opgezocht. Ik zou graag het Veluwe zwerfpad willen lopen. Een tijd geleden het gebied de Eifel in Duitsland bezocht dus die staat ook op het lijstje. Ook zou ik graag andere natuurgebieden in Nederland willen ontdekken. Kortom, genoeg plannen!

Natuurlijk hoop ik dat het wandelen met bepakking goed zal bevallen. Ik zal vast wel wat beginnersfouten maken en vele nieuwe pijntjes ontdekken. Om deze zo veel mogelijk te voorkomen in Noorwegen ga ik lekker veel in Nederland e.o. met de backpack op pad. Nieuwe spullen testen, ervaring opbouwen, kilometers maken en nieuwe plekken ontdekken. Zwaar hoor 😉

Vlieland

Vanaf jongs af aan ga ik bijna elk jaar wel naar een Waddeneiland. Het gaafste tijdens de vakantie is voor mij natuurlijk de strandrit op een paard. De hoeven in een cadans over het strand horen roffelen in galop geeft een immens gevoel van vrijheid. Bijna niet te beschrijven, als je het nog nooit hebt meegemaakt. Toen ik in december een advertentie zag voor een vakantiebaan op een stal op Vlieland, heb ik direct gereageerd. Ik ben uitgekozen om in april mee te gaan op het inwerkweekend, waarna ik hopelijk in juli op de stal kan werken. Dan mag ik elke dag met de paarden omgaan en vele buitenritten begeleiden. Zo gaaf! Echt een droom die uit komt.

En verder…

De afgelopen jaren ben ik veel bezig geweest met afvallen, gezonde voeding en sporten. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik ben aardig wat kilo’s afgevallen, mij fitter en gezonder gaan voelen. Hier wil ik in 2017 mee door gaan, maar ook vooral genieten van mijn nieuwe ‘ik’.

Doordat ik dit jaar in andere stad ben gaan studeren, heeft dit een heleboel veranderingen met zich mee gebracht. Ik woon nu doordeweeks op kamers, ik heb nieuwe vrienden om mij heen en ik geniet vooral van het studentenleven. Helaas is studeren echt niet meer ‘lang leven de lol’, waardoor ik veel tijd kwijt ben met college’s volgen en zelfstudie. In het begin was het erg lastig om een balans te vinden tussen studeren, werken, sporten en sociale dingen. Het lukt steeds beter om hier een balans in te vinden. Toch kosten sommige dingen die ik graag zou willen doen nog te veel tijd en energie. Deze dingen hoop ik later in 2017 weer op te pakken.

Zo zou ik graag meer aandacht willen besteden aan mijn verzorgpaard. Verder zou ik graag meer buiten willen zijn: wandelen, fietsen, paardrijden. Het maakt eigenlijk niet uit, zolang ik maar buiten ben. Tijdens de kerstvakantie heb ik sinds een lange tijd weer voor mijn plezier een boek gelezen. Dit zou ik eigenlijk meer willen doen, want ik doe het gewoon te weinig. Kortom, genoeg wensen! Soms wil ik dat een dag langer dan 24 uur is. Dan hoef je niet zo vaak te kiezen tussen dingen die moeten en dingen die je graag zou willen.

Ik hoop dat 2017 een heel mooi jaar wordt. Vol nieuwe avonturen, veel natuur, lekker sportief en gezond, maar vooral volop genieten!